Termin Przystanku Jezus 2009: 27 lipca - do 3 sierpnia 2009!
Przystanek Woodstock 2009: Kostrzyn 31.07-02.08
Zachęcam - warto
Powoli pakuje plecak na obydwa przystanki, jedzie ktoś jeszcze?
Mam do Was takie zapytanko
w jakim miescie bedzie Przystanek Jezus??
Wybrałbym sie
Z tego co wyczytałem to w Kostrzynie...hmm szkoda bo troche daleko...
A tam sie spi w namiotach??
Tak , spi się w namiotach i trzeba sie zarejestrować, ponieważ pole namiotowe dostępne jest tylko dla ewangelizatorów.
Termin Przystanku Jezus 2010r.: 26 lipca – 2 sierpnia
Wybiera się ktoś jako ewangelizator? Ja jak Pan Bóg pozwoli to będę
http://www.przystanekjezus.pl/
Nikt nikomu niczego nie wciska, nic na siłę, nie zaczepiamy ludzi. Kto chce, kto potrzebuje rozmowy sam podchodzi...
olenka92 napisał(a):
A czy PJ nie jest wciskaniem ludziom cukierkowego Jezusa?
Z ateistycznego punktu widzenia, to: taki normalny człowiek bez irokeza na głowie i bez "fiu bździu" w głowie przyjeżdża na Woodstock żeby się rozerwać, wyszaleć się na koncercie, posłuchać ulubionej muzyki, a to przychodzi jakaś banda "Radosnych Katoli" i wciska na siłę swoją ideologię. Dla takiego człowieka może być to irytujące...
Mam znajomych w kręgach woodstockowiczów - nie tyle może wrogich Kościołowi, co raczej obojętnych i nieczułych religijnie. Wśród nich próby ewangelizacji uczestników PJ wzbudzają najczęściej śmiech i złośliwe komentarze o oszołomach. I nawet jeśli w jakimś stopniu wyolbrzymiają i wymyślają jakieś niestworzone historie, to cóż. Rzeczywiście chyba próby nawracania na takim festiwalu to trochę strzał w kolano. A swoją drogą - dlaczego tylko Woodstock, a nie np. Jarocin, Open'er? ;>
Może i wywołuje to śmiech u niektórych, ale czy to ważne? skoro młodzi są spragnieni Boga i sami do nas przychodzą, by porozmawiać... Jeśli chociaż 1 osoba zbliży się do Boga przez to, co robimy, to jest sens tego, a z tego co wiem, to jest sporo takich osób, które podczas tego czasu otwierają swoje serce na Boga i odkrywają piękno życia z Nim. Chwała Panu
Przystanek Jezus 2011 (31 lipca – 7 sierpnia) w Kostrzynie nad Odrą
Jeśli formujesz się w grupach, stowarzyszeniach kościelnych i chcesz głosić Jezusa młodym ludziom z Woodstocku, zapisz się i przyjedź . A jeśli nie ewangelizacja, to i tak zapraszamy na codzienne Eucharystie w Kościele i pod scenę na woodstocku, gdzie wspólnie modlimy się, uwielbiamy Pana tańcem, śpiewem, jest możliwość indywidualnej rozmowy...
Niech Jezus będzie uwielbiony także w Twoim życiu!
Info o PJ 2011: http://www.przystanekjezus.pl/info-o-pj-2011/4078/
A tak szaleliśmy w 2010r.w naszej bazie Przystanku Jezus na polu woodstockowym :
http://www.youtube.com/watch?v=hKzrI1Kc6V4
Zapraszam
ooo jak miło ujrzeć 2 "współsiostry" ZSJM
Kasiu K w tym roku bardzo chciałabym uczestniczyć jako ewangelizator, ale w miescie z którego nie ma kursu Filip
Powiedzi mi czy ty jesteśewangelizaatorem?
Świetny ten filmik jest. Nigdy nie byłam na PJ, może kiedyś uda mi się pojechać
Ines napisał(a):
Kasiu K w tym roku bardzo chciałabym uczestniczyć jako ewangelizator, ale w miescie z którego nie ma kursu Filip
Powiedzi mi czy ty jesteśewangelizaatorem?
Tak, wcześniej jeździłam tylko na Msze św. (bo mam blisko),a od 2 lat jestem już ewangelizatorką.
Nie musisz być koniecznie po kursie Filip, chodzi o to, czy działasz w jakiś wspólnotach czy ruchach przy kościele,kształtujesz swoją wiarę, by móc głosić Pana innym, dzielić się swoim doświadczeniem spotkania Jezusa w życiu.
Kasiu dzałam w kościele
czy naprawde to wystarczy
dzieki sliczne czy mogłabyś mi przyblizyć jakie były twoje początki
Musisz mieć zgodę księdza- podpis i pieczątkę no i możesz posługiwać
Mamy nauki, 3 dni przygotowują nas do ewangelizacji, ks.pb Edward Dajczak mówi piękne i wartościowe słowa... Organizator PJ mówił ostatnio,że jeśli komuś nie poszło na ewangelizacji to nie ma co się przejmować, on jak zaczynał to tez mu nie szło
Dla Jezusa ważne są Twoje chęci
"Przede wszystkim patrzę zawsze na waszą intencję, a dla czynów jestem pobłażliwy , jeśli się coś nie uda. Powiedz im, aby przyszli!"
(fragmenty – Słowa Jezusa skierowane do Sługi Bożej siostry Anny Katarzyny Emmerich)
Wow dzieki Kasia
dodałaś mi tymi słowami power-a
Może bedzie nam dane sie spotkać
Byłoby wspaniale!
A jeszcze mam pytanko czy jakby mi sie nieudało przyjechać na te dni formacyjne chyba w Gubinie to czy póżniej nie bedzie kłopotu
No pewnie,że nie Nie każdy jeździ do Gubina, ważne,że będziesz w Kostrzynie od początku PJ, tam też uczą nas ewangelizacji
Zbliża się czas PJ
Zapraszam na nasze Msze św. w parafii pw. Najświętszej Maryi Panny Matki Kościoła w Kostrzynie nad Odrą (które tak wyglądają: http://www.youtube.com/watch?v=2v4CtajR … re=related ) , a także pod biały Krzyż w naszej bazie na Woodstocku
Przede wszystkim baaardzo proszę o modlitwę za nas,byśmy potrzafili być narzędziami w ręku Pana, a także za osoby, które Pan Bóg postawi na naszej drodze.
Ostatnio edytowany przez Kasia K (2011-07-26 14:01:46)
Wybiera sie ktos w tym roku? Kiedys umowilysmy sie z 1 barkowiczka i jechalysmy razem:)
XIII edycja Przystanku Jezus będzie w tym roku wzbogacona o wyjątkowe wydarzenie – gościć będziemy Pierwszy Ogólnopolski Kongres Nowej Ewangelizacji. Osoby zgłaszające się na Przystanek Jezus automatycznie zostają zgłoszone do udziału w Kongresie – nie trzeba zgłaszać się dodatkowo.
TERMIN Przystanku Jezus i Kongresu: 28 lipca – 5 sierpnia 2012r.
TERMIN zgłoszeń upływa 30 czerwca 2012r. Ponieważ liczba miejsc jest ograniczona.
MIEJSCE: Kostrzyn nad Odrą
wiecej informacji tu: http://www.przystanekjezus.pl/info-o-pj … acji/4878/
Modlmy sie w tej intencji:)
Ja jade
moze spotkamy sie Kasia
tak jak w zeszłym roku
O super ze bedziesz:) moze ktos jeszcze sie przylaczy ja zapisze sie dopiero jak wroce do Polski czyli niedlugo
moze ja sie dolacze ale nie jestem tego pewna
koniczynka napisał(a):
moze ja sie dolacze ale nie jestem tego pewna
Kochana odwagi i do przodu
zgłaszaj sie czym predzej
polecam z całego serca