można to zrobić przez wyszukiwarkę ,
wpisz w guglu:
site:powolaniowapomoc.p2a.pl i szukana fraza ,
przykładowo szukasz słowa wiara ,wpisujesz w gugla:
site:powolaniowapomoc.p2a.pl wiara
będą wylistowane strony ze słowem z forum z daną frazą ,które będą się otwierać na frazie ,którą wpisałaś
żeby zawęzić wyszukiwanie trzeba wpisać jak najwięcej fraz ,oddzielając je spacją
Ostatnio edytowany przez piotrk2683 (2013-04-25 23:25:50)
Dziękuję Wam za odpowiedzi. Może i spróbuję z guglem, jeśli wyskoczy mi przy wyszukiwaniu wątek na kilkadziesiąt stron. Z milczenia użytkowników domniemuję, że to jednak problem z forum, nie z moim kompem.
Czy jest jeszcze możliwość usuwania swojego posta? Wcześniej widziałam taka opcję.Proszę o przypomnienie, gdzie mogę znaleźć taką opcję -usuń ?
Ja mam problem z usunieciem jakiej kolwiek wiadomosci czy to z odbiorczej skrzynki czy z nadawczej i nie wiem czemu tak jest:(
kalinka użytkownicy nie mogą usuwać postów, aby to zrobić należy napisać do moderatora działu/admina. Opcja ta była nadużywana, często ginęły nam całe tematy.
witajce jestem tutaj nowy od kilku dni mam pytanie czy korzystanie z tego forum jest darmowe?czytalem regulamin ale nic nie jest o tym napisane
Całkowicie darmowe.
Mam pytanie: Co zrobić jeśli chcę założyć nowy temat (klikam na to), a wyskakuje mi tylko okienko do założenia ankiety? (zamiast normalnie do zakładania tematu). Ja ankiety nie przewiduję. Chciałam tylko podzielić się pewną inicjatywą, która trwa od 7-15.06.
Wchodzisz w dział w którym chcesz umieścić nowy temat, powinnaś mieć dwa okienka "new topic" jedno z nich to założenie tematu bez ankiety a jedno z ankietą wybierasz pierwszy ten bez
Dziękuję, bo mi się zapomniało jak to zrobić.
Wiele się działo i nie założyłam w pędzie codzienności tego tematu.
Postaram się zapamiętać na przyszłość.
Dziękuję za wyrozumiałość (może i do spraw oczywistych, ale dawno nie zakładałam nowego tematu).
Agatku napisał(a):
Już wiem dlaczego niektórych użytkowników wiadomości nie pojawiają się w shoutbox'ie. Wina leży po stronie przeglądarki, na Google chrome nie działa.
Chyba jednak wina musi leżeć po jakiejś innej nieznanej stronie, ponieważ ja korzystam z Chrome i działa.
chciałam tylko napisać, ze cięzko jest znaleść obrazek na awatar ktory by nie przekraczał te pixele
Adriano, kazdy obrazek da sie tak zapisac, aby miescil sie w 'tych pikselach'. Zapisujesz zdjecie/obrazek na pulpicie. Klikasz prawym przyciskiem i odnajdujesz 'otworz z'. Otwierasz, na przyklad, z Microsoft Office 2010. W gornym pasku odnajdujesz 'folder' lub 'plik' (przepraszam, ale mam niemiecka wersje, wiec nie wiem, jaki jest polski odpowiednik), chodzi mi o komende umieszczona przed 'edytuj'. Tam odnajdujesz 'eksportuj'. Po kliknieciu pojawia sie kolumna po prawej stronie ekranu. Tam na dole jest opcja 'eksportuj uzywajac rozmiaru'. Wybierasz, na przyklad, 'email - maly' klikasz, zapisujesz i juz. To jest nieodwracalna operacja, wiec takie eksperymenty przeprowadzaj na kopii obrazka, ktory chcesz zmniejszyc.
Dobrze, dziękuje
Shoutbox, u wielu z nas nie działa. Korzystam z różnych komputerów, sprawdzałam w kilku miejscach i od jakiegoś czasu moje wypowiedzi się nie wyświetlają. Postaram się zasięgnąć rady u kogoś bardziej zorientowanego.
Póki co pozostaje... Milczeć:)
Czy była jakaś zmiana dot.wielkości avatara? Pytam, bo ten co teraz mam jest w miarę, widzę że niektórzy nawet spore obrazki mają i widoczne, a teraz jak chcę zmienić, to zmniejszam, zmniejszam i ledwo go widzę a ciągle pokazuje, że "Nie może być większy niż 120 x 120 pixeli i 50240 bajty (50 KB)." ,a on jest dużo mniejszy niż poprzedni. Co z tym zrobić?
może spróbuj zapisać go w innym formacie, bo możliwe że wymiary ma dobre, ale wielkość pliku jest zbyt duża...
Kasiu, przyznam szczerze, że nic w ustawieniach w ostatnim czasie nie zmieniałam, w kwestii awatara to już w ogóle.
Kiedy ostatnio zmieniałaś awatar? Ja jestem tutaj administratorem od kilku miesięcy...
ok. spróbuje coś pokombinować . Zmieniałam dawno, ze 2 lata temu może.
Ja też postaram się to sprawdzić, może coś poszukam:) Wtedy dam znać.
Pozdrawiam!
Już jest ok. Rut miała rację Dzięki
Co to za milion stron wyskakujacych informujących mnie o wirusach rzekomo występujących w moim komputerze/ telefonie?! nie da się z tym nic zrobić?! Mam tak od dłuższego czasu, a dzisiaj to już kulminacja. Żadnego tematu się nie da przeczytać, bo przekierowuje mnie na te strony z milionem reklam i wyskakujacych okienek. Problem jest i na komputerze i na telefonie. Niemożliwe żebym miała te same wirusy na tym i na tym. Ciekawe czy ten post uda się dodać...
Ja mam ten sam problem na telefonie - przyczyną jest chyba źródło reklam, z którego korzysta forum.
Korzystam ze stacjonarnego i tylko czasem,bardzo rzadko wyskoczy jakieś okienko reklamowe.
Ja mam AdBlocka na komputerze, ale na komórce ciągle jest ten spam. Bardzo utrudnia korzystanie z forum. Może da się zmienić ustawienia tych reklam?
Ostatnio edytowany przez kropelka (2015-11-30 10:37:21)