Jakiego zakonu habit się wam najbardziej podoba? (zarówno zakony męskie i żeńskie)
Mi się najbardziej podoba habit Karmelitanek ahhhhhhhh a z męskich to Jezuitów:)
Niestety nie wszystkie Zgromadzenia znam, a tym bardziej Ich habity, ale te, które przynajmniej nawet w necie poszperałam, to z tych poznanych do tej pory, to z żeńskich na pewno podoba mi się habit Zawierzanek i Sióstr Franciszkanek Rycerstwa Niepokalanej:)
Mi:
Jadwiżanki wawelskie- zdecydowanie.Zawsze podobał mi sie habit mnicha- zakonnika. A siostry dzięki kapturom mi taką postac przypominają.
Ostatnio edytowany przez bepik1 (2007-08-09 10:38:43)
Aj zapomniałabym na śmierć - jak mogłam;p hehe A rzeczywiście moja imienniczko - własnie też miałam o Jadwiżankach wspomnieć i to na 1-wszym miejscu bym dała:) chyba to aż tak było dla mnie oczywiste, że o Nich nie wspomniałam nawet;p
P.S. Kolejna wspólna rzecz:) hihi
Najpiekniejszy habit mają siostry Józefitki
dominikanki maja piekne habity i s.Franciszkanki sluzebniczki krzyza i oczywiscie moje karmelitanki
Mnie trochę habity typu mniszego przerażają bo kojarzą mi się z eremitami z życiem w ascezie...odizolowaniem się zupełnym od świata.Może dlatego przerażają bo Ja bym tak niepotrafiła żyć.
Habit Franciszkanek od Pokuty i Miłości Chrześcijańskiej i Jadwiżanek Wawelskich.
Mi sie podobaja habity siostr bezhabitowych
A tak powaznie to oczywiscie habit malych siostr Baranka i redemptorystek.
mi się najbardziej podoba habit Franciszkanek Rycerstwa Niepokalanej (ale nie habit decyduje o drodze którą kroczę )
A z męskich kapucyni
Mnie się podoba habit moich Sióstr- Karmelitanek Dz, Jezus razem z białym płaszczem zakładanym np. na Salve lub Mszę św. w kaplicy zakonnej, a habit zakonników to Karmelitów Bosych również z płaszczem:-)
Ostatnio edytowany przez karmelcia (2007-08-09 15:39:16)
karmelcia napisał(a):
Mnie się podoba habit moich Sióstr- Karmelitanek Dz, Jezus razem z białym płaszczem zakładanym np. na Salve lub Mszę św. w kaplicy zakonnej, :-)
Oj taaak cudowny ten habit i ten biały płaszcz na ważne uroczystości no i noszą szkaplerz:D
szkoda ze nie ma sióstr w spodniach
a z męskich habitów to podoba mi się habit Misjonarzów Oblatów Maryi Niepokalanej
ooo spodnie coś dla mnie
co do oblatów- podobne upodobanie ma Grzes
Mi ogólnie podoba się charyzmat franciszkański , a więc męskie zgr. - Franciszkanie (OFMConv.)
http://archidiecezja.lodz.pl/dabrowa/index.php?z=20
Ostatnio edytowany przez bepik1 (2007-08-09 13:47:08)
Mi oprócz Józefickiego habitu
podoba sie habit Franciszkanek Rodziny Maryi i Klarysek od wieczystej Adoracji.
Wogóle habity sa ładne ...odmładzają
Mi sie podoba habit Sióstr Jadwirzanek Wawelskich oraz braci Franciszkanów czarnych chyba
ale najbardziej Józefitek
Przydzi zgadzam sie z Tobą w 100% co do Józefickiego habitu ... ten drewniany Krzyż
i taki śliczny welon
A ja zapomniałam dodać, że jeszcze habit Sióstr Misjonarek Miłości:) Mnie osobiscie się Ich habit bardzo podoba;d bardzo bardzo...
mi też jadwiżanki wawelskie
Mnie najbardziej z żeńskich to Sióstr MB Anielskiej, a męskich Franciszkanów Konwentualnych.
uwielbiam habity siostr Misjonarek Miłości i mozna do niego nosic kazde buty
Mi się podoba bardzo Habit Sióstr Felicjanek /Franciszkański/
A Sercański habit nikomu się nie podoba ?
Takie piękne Serce...)