Chciałabym trochę wam powiedzieć o siostrach FMM miałam okazje je poznać podczas mojego pobytu Łabuniach jest to dawna posiadłość Zamoyskich , Tarnowskich i Szeptyckich położone są w odległości 12 km od Zamościa ....Obecnie modlą się tutaj i pracują właśnie siostry FMM.Zgromadzenie zostało założone w Indiach w 1877 roku przez Francuzkę , bł.Marię od Męki Pańskiej, powstało z misyjnych potrzeb Kościoła. Powiem wam że sam charyzmat sióstr jest wielki szczególnie dzieło misyjne żyją w 17 wspólnotach , jest ich 7 tys.sióstr z 82 narodowości pracują na wszystkich kontynentach w 77krajach świata.Wprowincji Polska - Ukraina siostry żyją w 19 wspólnotach.....to tak w skrócie oto stronka sióstr www.fmm.opoka.org.pl ja znalazłam swoje miejsce
Św Franciszek jest wspaniały ...duch św Franciszka jest mi bliski...ta radość i prostota
A Ty Latko kiedy zamierzasz wstąpić do FMM ??
a kiedy wstepujesz....
Tak znam siostry ze zgromadzenia FMM od juz prawie 9 lat...... MOPze kiedys i my sie poznamy?? na ktorys rekolekcjach co ty na to???? Pozdrawiam ciebie goraco i serdecznie i bede pamietac o Tobie w modlitwie...
A ja miałam siostry okazje poznać jak byłam u koleżanki w Łęcznej... mieszkają przy parafii św. Barbary w tym właśnie mieście.... sympatyczne kobietki no i franciszkanki
to już w ogóle;))
W przyszły piątek rozpoczynają się weekendowe rekolekcje dla studentów w Lublinie. Serdecznie zapraszam - atmosfera niesamowita i Boża!!!
Strona sióstr: http://www.fmm.opoka.org.pl/.